Een leuk rondje gooien, maar toch ergens voor spelen? Dat is exact de inzet bij de CPF Bag Tag Competitie (BTC)! Een goede voorbereiding op wedstrijden, events, een leuk afwisseling en een mooie manier om eens tegen andere CPF’ers te gooien.  

Wat zijn de Bag Tags? 

De tag bestaat uit een metalen plaatje met daarop ‘CPF’ en een nummer. Deze tag is bevestigd aan een karabijnhaak die je aan je tas kunt bevestigen. Ergens anders mag natuurlijk ook, als je hem maar bij je hebt wanneer je speelt. We vinden het echter wel mooi om de tags en ook ‘CPF’ zichtbaar op de banen te hebben.  

Onderling kun je afspreken om tijdens een ronde te spelen om ‘de tag’. Dit betekent dat je één volle ronde gooit volgens de NFB-wedstrijdregels en dat de onderlinge winnaar de tag met het laagste nummer krijgt. Het is de uitdaging om een tag te bemachtigen met een zo laag mogelijk nummer waarbij natuurlijk nummer 1 de beste tag is!  

Mocht je met meerdere mensen spelen, dan wordt het verdeeld naar gelang de score waarbij de beste speler de tag met het laagste nummer krijgt. Mocht er een gelijke score zijn, dan heeft de houder van de ‘laagste tag’ bij aanvang het voordeel en wint de onderlinge strijd op basis van eerder getoond spel. Je moet immers wel verslagen worden om een tag te winnen van een ander, een gelijkspel is niet genoeg.  

Je kunt elkaar uitdagen om te spelen en zo rouleren continu de tags. Er wordt geen lijst bijgehouden, de CPF-whatsappgroep en FB-pagina zijn goede plekken om een oproep te plaatsen.  

Om ervoor te zorgen dat er ook om de beste tags gespeeld kan worden, moet de top 10 zeker één keer per jaar om de tag spelen. De nummer 1 is zelfs verplicht minimaal 2x per jaar de strijd aan te gaan met een andere tag. Laat maar zien dat je hem verdient! De uitslag van een officiële aanval op de nummer 1 moet geplaatst worden in de CPF-appgroep. 

De huishoudelijke regels 

Alle leden van Citypark Flyers krijgen een Bag Tag en kunnen hiermee spelen in de BTC. De verdeling van de tags is ‘willekeurig’. Nieuwe CPF’ers krijgen een willekeurig nummer dat beschikbaar is. In de praktijk betekent dit automatisch een hoog nummer en dus een mooie uitdaging om te gaan spelen. 

De Bag Tag is in bruikleen van de vereniging en blijft te allen tijde eigendom van Citypark Flyers. De tags worden kosteloos ter beschikking gesteld, maar bij verlies wordt er €5,00 in rekening gebracht voor een nieuwe tag. Geef bij verlies dit zo snel mogelijk aan. Minimaal 1x per jaar zullen er (naar gelang nodig) nieuwe tags aangemaakt worden. Bij opzeggen van lidmaatschap dient de tag weer ingeleverd te worden bij iemand van het bestuur.  

Mocht je niet deel willen nemen aan de Bag Tag Competitie dan kun je dit aangeven bij het bestuur. Door het accepteren van de tag ga je automatisch akkoord met de regels en voorwaarden die in dit document staan.  

Heel veel speelplezier en moge de beste maar de laagste Bag Tag hebben!