Wat is de King of the North-tour?

Tussen al het nationale Disc Golf geweld door staat de Citypark Flyers ook voor gezamenlijk, gezellig, laagdrempelig en regionaal smijten. Daarvoor is de prestigieuze King of the North competitie in het leven geroepen. Een onderlinge CPF competitie die maandelijks in Groningen/Hoogeveen/Beilen of Heerenveen wordt gehouden – en hopelijk komt daar binnenkort nog een CPF course bij. Een competitie waarbij het uitoefenen van onze hobby voorop staat, zonder daarbij te veel waarde te hechten aan de officiële PDGA regels. Dat is een stapje hoger. De King of the North competitie is het instapmodel voor al onze leden.

Neemt niet weg dat er serieus (goed) gegooid wordt, in grote opkomsten. Een ideale competitie om weer eens bij te praten met je collega-leden, om kennis te maken met discgolf en Citypark Flyers en om de courses in Noord-Nederland te leren kennen. De King of the North creëert de kampioenen van morgen. De tussenstand van de huidige King of the North-competitie is hier te vinden.

Aandachtspunten

Ook een onderlinge competitie met iets minder aandacht voor officiële regels werkt natuurlijk alleen met enkele regels. Niet zozeer bij het smijten zelf, want dat zijn de gangbare – lossere – Disc Golf regels, maar enkele aandachtspunten voor eromheen:

  1. Een goede sfeer staat boven alles.
  2. Respecteer anderen, de course en de natuur.
  3. De sportclub Citypark Flyers, wenst een sportieve uitstraling van de deelnemers. Alcohol en (soft)drugs mag daarom thuis genuttigd worden. Niet tijdens de KOTN.
  4. Spelregels dienen te worden nageleefd, echter er wordt rekening gehouden met beginners en nieuwkomers. Er worden geen straffen uitgedeeld. Help elkaar waar nodig en waar gewenst is. Alleen ga je sneller, samen kom je verder.
  5. Iedereen is welkom. Er mag rekening worden gehouden met verzoeken om samen te spelen tijdens de eerste speelronde. De tweede en eventuele derde ronde (Beilen) wordt ingedeeld op score.
  6. Alleen leden van Citypark Flyers spelen mee om de prijzen, mits wordt voldaan aan de voorwaarden.
  7. Introducees mogen 2 x gratis een wedstrijd meespelen. Als men daarna lid wordt, kan men eventueel meespelen om de prestigieuze titel King of the North, mits wordt voldaan aan de voorwaarden.
  8. Om de titel KOTN te verdienen, moet er aan het eind minimaal deelgenomen zijn aan de helft van de wedstrijden +1. Daarnaast moet er minimaal 1 keer deelgenomen zijn op alle 4 de courses.
  9. De puntentelling zal net zo plaatsvinden als bij de National Tour en de Grow The Sport Tour.
  10. De beste ronde van de dag telt. Er mag echter ook gekozen worden voor het spelen van slechts 1 ronde.

Winnaars King of the North – competitie:

2017 – 2018: Uwe Schlüter
2018 – 2019: Uwe Schlüter

Tourdata 2021

De King Of The North komt er weer aan: dé competitie van Citypark Flyers voor alle leden en ook niet-leden (mogen twee keer meedoen). Hieronder de data, met voorbehoud natuurlijk ivm corona.

Als het niet mag of kan, dan gaat het niet door, maar laten we hopen van wel. Goed om in de agenda te zetten!

Zaterdag 16 januari Groningen
Zondag 31 januari Heerenveen
Zaterdag 13 februari Beilen
Zondag 28 februari Hoogeveen
Zondag 14 maart Groningen
Zaterdag 27 maart Heerenveen
Zondag 11 april Beilen
Zaterdag 24 april Hoogeveen
Zaterdag 8 mei Groningen
Zondag 30 mei Heerenveen
Zaterdag 5 juni Beilen
Zondag 13 juni Hoogeveen
Zondag 4 juli Groningen
Zaterdag 10 juli Heerenveen
Zondag 12 september Beilen
Zaterdag 25 september Hoogeveen
Zaterdag 9 oktober Groningen
Zondag 24 oktober Heerenveen
Zaterdag 30 oktober Beilen
Zondag 14 november Hoogeveen