Tourdata en Standings
– Stand: Hier
– Playersmeeting: 10:00 uur!
– Data: Te vinden in de agenda!
– Aanmelden: Helemaal onderaan de pagina staat tekst en uitleg.

Wat is de King of the North-tour?
Tussen al het nationale Disc Golf geweld door staat de Citypark Flyers ook voor gezamenlijk, gezellig, laagdrempelig en regionaal smijten. Daarvoor is de prestigieuze King of the North competitie in het leven geroepen. Een onderlinge clubcompetitie die meerdere malen in Groningen/Hoogeveen/Beilen/Stadskanaal of Heerenveen wordt gehouden – en hopelijk komt daar binnenkort nog een CPF course bij! Een competitie waarbij het uitoefenen van onze sport voorop staat, zonder daarbij te veel waarde te hechten aan de officiële PDGA regels. De King of the North competitie is het instapmodel voor al onze leden.

Neemt niet weg dat er serieus goed gegooid wordt, in grote opkomsten. Het is een ideale competitie om weer eens bij te praten met je collega-leden, om kennis te maken met discgolf en Citypark Flyers en om de courses in Noord-Nederland te leren kennen. De King of the North creëert de kampioenen van morgen.

Kings of the North
2017 – 2018: Uwe Schlüter
2018 – 2019: Uwe Schlüter
2019 – 2020: Uitgesteld ivm pandemie en tevens transitie naar start begin van het kalenderjaar en finish eind van een jaar.
2021: Derk van der Wijk (Uitslag)
2022: Max Pieters (Uitslag)

Knights of the North
Hieronder zijn de leden die het gepresteerd hebben om een een compleet seizoen alle wedstrijden bij te wonen en te strijden!
Sietse van der Wijk (2022)

Regelementen King of the North
1. Verwelkoming
Ook een onderlinge competitie met iets minder aandacht voor officiële regels werkt natuurlijk met enkele regels. Niet zozeer bij het smijten zelf, want dat zijn de gangbare Disc Golf regels, maar enkele aandachtspunten voor eromheen:
1.1- Een goede sfeer staat boven alles.
1.2- Respecteer anderen, de course en de natuur.
1.3- De sportclub wenst een sportieve uitstraling van de deelnemers. Alcohol en (soft)drugs mag daarom thuis genuttigd worden. Niet tijdens de KotN.
1.4- Iedereen is welkom. Ook als je een introducee mee wilt nemen dan zijn die van harte welkom om mee te gooien. Men die meedoet die niet bij de club zitten kunnen die dag niet meedoen voor het puntenklassement. Er zit wel een limiet aan het aantal keren dat iemand introducee kan zijn. Na twee keer verwachten we dat je een keuze maakt: lid worden of niet.
1.5- Verzoeken om samen te spelen met iemand tijdens de eerste speelronde mogen ingediend worden bij de organisatoren. De 2e ronde wordt altijd ingedeeld op basis van score.
1.6- Aanmelden is niet verplicht, je kunt gewoon aan komen waaien. Aanmelden kán wel op Discgolfmetrix mocht je een account hebben.

2. Speeldag
2.1- Standaard starttijd is 10:00u, de Playersmeeting. Dat is het moment dat de spelers voor ronde 1 verwacht worden er te zijn en ze alles uitgelegd word voor de dag zelf. De starttijd voor ronde 2 is variabel op dit moment, maar we proberen 12:30-13:00 aan te houden voor de mensen die alleen ronde 2 kunnen meedoen.
2.2- Spelregels van de sport dienen te worden nageleefd, echter er wordt rekening gehouden met beginners en nieuwkomers. Er worden geen straffen uitgedeeld. Help elkaar waar nodig en waar gewenst is. Alleen ga je sneller, samen kom je verder.
2.3- Per speeldag zal iemand van de KotN groep de Host zijn voor de speelronde. Hij/zij zal je toespreken bij de playersmeeting, zal de scores regelen en de dag soepel laten verlopen. Bij vragen, zul je de Host moeten vragen, of de coördinator.
2.4- Er worden per speeldag 2 rondes aangeboden. Het spelen van 1 ronde is genoeg. Mocht je een 2e ronde spelen, dan telt je beste ronde mee.
2.5- In het geval van Groningen wordt soms een eerdere starttijd aangekondigd dan 10:00u door mooi weer, het ‘mooi-weer-geval’. Dit is allemaal i.v.m. eventuele drukte in begin van de middag en het vermijden dat holes niet gespeeld kunnen worden. Mocht er mooi weer voorspeld worden, dan verschuift de playersmeeting naar 9:00u en krijgt iedereen in de CPF info app een bericht hierover minstens 24u van tevoren.
2.6-  Beilen is een baan van 9 holes, precies de helft van een volledige course. Dus op een speeldag van Beilen wordt nu nog steeds 2 speelrondes aangeboden, met een kleine twist. Om 1 speelronde voor KotN te spelen, speel je de 9 holes 2x achter elkaar aan. Je speelt dus 18 holes in Beilen per speelronde, voor de competitie.

3. Puntentelling en Kampioenschap
3.1- De beste ronde van de dag telt. Dus als je 2 rondes speelt, telt alleen je beste ronde.
3.2- De puntentelling is veranderd ten opzicht van ander competities in Nederland, om meer spanning te brengen in de competitie. De beste score van de dag krijg 50 punten. de 2e plek 5 punten minder, 3e 4 punten daar weer onder, 4e 3 punten minder, 5e 2 punten en voor de rest steeds 1 punt minder per plek.
3.3- Voor iedereen die komt, is sowieso al een 10 punten start gegeven, en de top 30 krijgt er meer op basis van hun rank. Dus op komen dagen geeft je er sowieso 10 punten, dus waarom niet vechten voor meer?
3.4- In het geval van een gelijke score tussen spelers, krijgen beide spelers dezelfde punten.
3.5- Voorwaarden om mee te doen aan het kampioenschap en de titel is dat je 8 van de 20 rondes minimaal hebt gespeeld en dat je alle banen 2x gespeeld hebt. Ook zullen uiteindelijk de beste 12 scores alleen meetellen voor je puntentelling. Elke ronde die je vaker speelt zou je slechtste dag doen kunnen vervangen door een betere ronde.

4. King of the Tags
Sinds de club de bagtags in het leven heeft geroepen, zijn ze ook te gebruiken tijdens KotN! Je mag je tag in de pot stoppen en op basis van je resultaat krijg je een tag terug.
4.1- Alleen de mensen die beide rondes meedoen voor die dag kunnen hun tag inleveren in de King of the Tag pot! Je kan je tag inleveren zodra je je aanwezig meld bij de organisator of je naam wordt omgeroepen bij de aanwezigen van de playermeeting.
4.2- De tag die je terug krijgt is op basis van de beste scores en rondes van de dag.
4.3- In het geval van een gelijke eindescore van de beste rondes onderling, dan gaan er er playoffs gespeeld worden. De organisator ter plekke zal doorslag geven over hoe de play-offs gespeeld gaan worden. De standaard is dat er 2 holes onderling gespeeld worden. Als 1 van de spelers beter is op een hole, verdient diegene direct de lagere tag. Mocht na 2 à 3 holes er geen verschil zijn tussen de spelers, dan is er een hole aangewezen als CTP hole (closest to pin). Diegene die dan dichterbij de paal ligt, wint. In het geval van een ace, wint de ace van een worp die dichterbij de paal is.

DiscgolfMetrix
Wij gebruiken voor onze competitie Discgolf Metrix om alle scores te registreren. Metrix is een programma vergelijkbaar aan Udisc, waarin competities gehouden kunnen worden, rondes ingevuld kunnen worden en live scoring kan bekeken worden. Mocht je willen, dan kan je daar een eigen account aanmaken en kun je jezelf aanmelden voor de KotN. Dit is wel nodig als je jezelf wilt toevoegen. Maar dit is niet vereist voor meespelen. De Tournament Director kan altijd mensen toevoegen die geen account hebben. Er is ook een App voor, maar ook die is niet per se nodig, want in je telefoonbrowser werkt alles net zo goed en ziet alles er hetzelfde uit.
Mocht je jezelf willen aanmelden, hier een paar van de manieren om er voor te zorgen dat je jezelf op de lijst zet:
1 – Bovenin vind je in de kop “Competitions”. Daarbinnen kun je zoeken naar de dag dat je mee wilt doen. Zodra je de goede dag hebt gekozen, vind je als het goed is 3 opties voor King of the North. De 1e optie is de dag zelf, waar je de resultaten kan vinden en wat iedereens beste ronde is geworden. Maar het aanmelden gaat per ronde, dus mocht je jezelf willen aanmelden, dan moet je of “Round 1” en/of “Round 2” aanklikken. Eenmaal daar vind je de knop “Register Here” en kun je doorklikken om jezelf aan te melden.
2 – De hoofdpagina van King of the North vind je hier. Vanuit daar heb je een zoekbalk naar alle dagen en rondes, en kun je daarbinnen de ronde zoeken die je meespelen wilt.
3 – Je kan ook bij “Clubs” zoeken naar Citypark Flyers. Vanuit daar kun je jezelf toevoegen aan de club, maar ook bovenin de knop “Events” vinden. Daarin vind je een overzichtje van de aankomende King of the North Rondes.