Tourdata en Standings 2021
Huidige stand van de competitie is hier te vinden!
– Standaard start voor playersmeeting is 10:00, met uitzondering van ‘mooi-weer-gevallen’ (in de regelementen beschreven).

Data:
Is in de maak voor 2022!

Wat is de King of the North-tour?
Tussen al het nationale Disc Golf geweld door staat de Citypark Flyers ook voor gezamenlijk, gezellig, laagdrempelig en regionaal smijten. Daarvoor is de prestigieuze King of the North competitie in het leven geroepen. Een onderlinge clubcompetitie die meerdere malen in Groningen/Hoogeveen/Beilen of Heerenveen wordt gehouden – en hopelijk komt daar binnenkort nog een CPF course bij! Een competitie waarbij het uitoefenen van onze sport voorop staat, zonder daarbij te veel waarde te hechten aan de officiële PDGA regels. De King of the North competitie is het instapmodel voor al onze leden.
Neemt niet weg dat er serieus goed gegooid wordt, in grote opkomsten. Het is een ideale competitie om weer eens bij te praten met je collega-leden, om kennis te maken met discgolf en Citypark Flyers en om de courses in Noord-Nederland te leren kennen. De King of the North creëert de kampioenen van morgen.

Winnaars King of the North – competitie:
2017 – 2018: Uwe Schlüter
2018 – 2019: Uwe Schlüter
2019 – 2020: Uitgesteld ivm pandemie en tevens transitie naar start begin van het kalenderjaar en finish eind van een jaar.
2021: Derk van der Wijk

Regelementen King of the North
1. Verwelkoming
Ook een onderlinge competitie met iets minder aandacht voor officiële regels werkt natuurlijk met enkele regels. Niet zozeer bij het smijten zelf, want dat zijn de gangbare Disc Golf regels, maar enkele aandachtspunten voor eromheen:
1.1- Een goede sfeer staat boven alles.
1.2- Respecteer anderen, de course en de natuur.
1.3- De sportclub wenst een sportieve uitstraling van de deelnemers. Alcohol en (soft)drugs mag daarom thuis genuttigd worden. Niet tijdens de KotN.
1.4- Iedereen is welkom. Ook als je een introducee mee wilt nemen dan zijn die van harte welkom om mee te gooien. Men die meedoet die niet bij de club zitten kunnen ook eenmalig meedoen met het puntenklassement. Als ze daarna beslissen zich aan te melden, tellen alle punten ook mee voor het kampioenschap!
1.5- Verzoeken om samen te spelen met iemand tijdens de eerste speelronde mogen ingediend worden bij de organisatoren. De 2e ronde wordt altijd ingedeeld op basis van score.
1.6- Aanmelden is niet meer nodig. Kom gewoon lekker aanwaaien!

2. Speeldag
2.1- Standaard starttijd is 10:00u, de Playersmeeting. Dat is het moment dat de spelers voor ronde 1 verwacht worden er te zijn en ze alles uitgelegd word voor de dag zelf. De starttijd voor ronde 2 is variabel op dit moment, maar we proberen 13:00 aan te houden voor de mensen die alleen ronde 2 kunnen meedoen.
2.2- Spelregels van de sport dienen te worden nageleefd, echter er wordt rekening gehouden met beginners en nieuwkomers. Er worden geen straffen uitgedeeld. Help elkaar waar nodig en waar gewenst is. Alleen ga je sneller, samen kom je verder.
2.3- Per speeldag zal iemand van de KotN groep de Host zijn voor de speelronde. Hij/zij zal je toespreken bij de playersmeeting, zal de scores regelen en de dag soepel laten verlopen. Bij vragen, zul je de Host moeten vragen, of de coördinator.
2.4- Er worden per speeldag 2 rondes aangeboden. Het spelen van 1 ronde is genoeg. Mocht je een 2e ronde spelen, dan telt je beste ronde mee.
2.5- In het geval van Groningen wordt soms een eerdere starttijd aangekondigd dan 10:00u door mooi weer, het ‘mooi-weer-geval’. Dit is allemaal i.v.m. eventuele drukte in begin van de middag en het vermijden dat holes niet gespeeld kunnen worden. Mocht er mooi weer voorspeld worden, dan verschuift de playersmeeting naar 9:00u en krijgt iedereen in de CPF info app een bericht hierover minstens 24u van tevoren.
2.6-  Beilen is een baan van 9 holes, precies de helft van een volledige course. Dus op een speeldag van Beilen wordt nu nog steeds 2 speelrondes aangeboden, met een kleine twist. Om 1 speelronde voor KotN te spelen, speel je de 9 holes 2x achter elkaar aan. Je speelt dus 18 holes in Beilen per speelronde, voor de competitie.

3. Puntentelling en Kampioenschap
Vanwege de pandemie zijn deze regels over de kop gegooid voor het seizoen 2021. Naast hier is ook veel uitgelegd in de stand zelf. Omdat we een afgebroken jaar hebben, hebben we nu de kans om veel nieuwe dingen testen en te raffineren voor een volledig 2022 om dan de meest intense en eerlijke competitie neer te zetten.
3.1- De beste ronde van de dag telt. Dus als je 2 rondes speelt, telt alleen je beste ronde.
3.2- De puntentelling is veranderd ten opzicht van ander competities in Nederland, om meer spanning te brengen in de competitie. De beste score van de dag krijg 50 punten. de 2e plek 5 punten minder, 3e 4 punten daar weer onder, 4e 3 punten minder, 5e 2 punten en voor de rest steeds 1 punt minder per plek.
3.3- Voor iedereen die komt, is sowieso al een 10 punten start gegeven, en de top 30 krijgt er meer op basis van hun rank. Dus op komen dagen geeft je er sowieso 10 punten, dus waarom niet vechten voor meer?
3.4- In het geval van een gelijke score tussen spelers, krijgen beide spelers dezelfde punten.
3.5- Dit jaar, vanwege een afgebroken seizoen, zal diegene met de meeste punten de titel omhoog mogen hijsen. Volgend jaar als er weer een volledig seizoen gespeeld mag worden van 20 speeldagen, zal men rekening moeten houden met extra voorwaarden om zichzelf de King of the North te mogen noemen!

4. King of the Tags
Sinds de club de bagtags in het leven heeft geroepen, zijn ze ook te gebruiken tijdens KotN! Je mag je tag in de pot stoppen en op basis van je resultaat krijg je een tag terug.
4.1- Alleen de mensen die beide rondes meedoen voor die dag kunnen hun tag inleveren in de King of the Tag pot! Je kan je tag inleveren zodra je je aanwezig meld bij de organisator of je naam wordt omgeroepen bij de aanwezigen van de playermeeting.
4.2- De tag die je terug krijgt is op basis van de beste scores en rondes van de dag.
4.3- In het geval van een gelijke eindescore van de beste rondes onderling, dan gaan er er playoffs gespeeld worden. De organisator ter plekke zal doorslag geven over hoe de play-offs gespeeld gaan worden. De standaard is dat er 2 holes onderling gespeeld worden. Als 1 van de spelers beter is op een hole, verdient diegene direct de lagere tag. Mocht na 2 à 3 holes er geen verschil zijn tussen de spelers, dan is er een hole aangewezen als CTP hole (closest to pin). Diegene die dan dichterbij de paal ligt, wint. In het geval van een ace, wint de ace van een worp die dichterbij de paal is.