Tourdata en Standings
– Stand: Hier
– Playersmeeting: 10:00 uur!
– Data: Te vinden in de agenda!
– Aanmelden: Helemaal onderaan de pagina staat tekst en uitleg.
– Introducee Meenemen? Alinea 1.5

Wat is de King of the North?
Tussen al het nationale Discgolf geweld door staat de Citypark Flyers ook voor gezamenlijk, gezellig, laagdrempelig en regionaal smijten. Daarvoor is de prestigieuze King of the North competitie in het leven geroepen. Een onderlinge clubcompetitie die meerdere malen in Groningen, Hoogeveen, Beilen, Heerenveen, Sneek en Stadskanaal wordt gehouden – en hopelijk komt daar binnenkort nog een CPF course bij! Een competitie waarbij het uitoefenen van onze sport voorop staat, zonder daarbij te veel waarde te hechten aan de officiële PDGA regels. De King of the North competitie is het instapmodel voor al onze leden.

Neemt niet weg dat er serieus goed gegooid wordt, in grote opkomsten. Het is een ideale competitie om weer eens bij te praten met je collega-leden, om kennis te maken met Discgolf en Citypark Flyers en om de courses in Noord-Nederland te leren kennen. De King of the North creëert de kampioenen van morgen.

Kings of the North
2021: Derk van der Wijk (Uitslag)
2022: Max Pieters (Uitslag)
2023: Rienk Kan (Uitslag)

Knights of the North
Hieronder zijn de leden die het gepresteerd hebben om een een compleet seizoen alle wedstrijden bij te wonen en te strijden!
Sietse van der Wijk (2022)

House of Discgolf sponsort KOTN!
Dit jaar Heeft house of Discgolf zich bereid gevonden om de King of the North te sponsoren! Dus je kan er vanuit gaan dat we dit jaar meer prijsjes gaan weggeven voor van allerlei leuke ‘Achievements’ op speeldagen of aan het eind van het jaar! House of Discgolf wordt enorm bedankt voor hun generositeit

Regelementen King of the North
1. Verwelkoming
Ook een onderlinge competitie met iets minder aandacht voor officiële regels werkt natuurlijk met enkele regels. Niet zozeer bij het smijten zelf, want dat zijn de gangbare Discgolf regels, maar enkele aandachtspunten voor eromheen:
1.1- Een goede sfeer staat boven alles.
1.2- Respecteer anderen, de course en de natuur.
1.3- De sportclub wenst een sportieve uitstraling van de deelnemers. Alcohol en (soft)drugs mag daarom thuis genuttigd worden. Niet tijdens de KotN.
1.4- Iedereen is welkom. Alle clubleden kunnen zich een maand van tevoren aanmelden voor een speeldag. Overige NFB leden krijgen deze mogelijkheid 3 dagen voor de speeldag, om het veld te vullen. Niet-clubleden kunnen die dag niet meedoen voor het puntenklassement of de prijzen.
1.5- Als je een introducee mee wilt nemen dan zijn die van harte welkom om mee te gooien. Voor het meedoen moet wel een formulier ingevuld worden, link is hier. Ook introducees kunnen die dag niet meedoen voor het puntenklassement of de prijzen. Er zit wel een limiet aan het aantal keren dat iemand introducee kan zijn. Na twee keer verwachten we dat je een keuze maakt: lid worden of niet.
1.5- Verzoeken om samen te spelen met iemand tijdens de eerste speelronde mogen ingediend worden bij de organisatoren. De 2e ronde wordt altijd ingedeeld op basis van score.
1.6- Aanmelden is niet verplicht, je kunt gewoon aan komen waaien. Aanmelden kán wel op Discgolfmetrix mocht je een account hebben (onderaan meer hierover).

2. Speeldag
2.1- Standaard starttijd is 10:00u, de Playersmeeting. Dat is het moment dat de spelers voor ronde 1 verwacht worden er te zijn en ze alles uitgelegd wordt voor de dag zelf. De starttijd voor ronde 2 is variabel op dit moment, maar we proberen 12:30-13:00 aan te houden voor de mensen die alleen ronde 2 kunnen meedoen.
2.2- Spelregels van de sport dienen te worden nageleefd, echter er wordt rekening gehouden met beginners en nieuwkomers. Er worden geen straffen uitgedeeld op dingen die men leren moet zoals voetfouten of discs tegen tassen aan. Bij KotN bereiden we je voor voor de officiële toernooien. Help elkaar waar nodig en waar gewenst is. Alleen ga je sneller, samen kom je verder.
2.3- Per speeldag zal iemand van de KotN groep de Host zijn voor de speelronde. Hij/zij zal je toespreken bij de playersmeeting, zal de scores regelen en de dag soepel laten verlopen. Bij vragen, zul je de Host moeten vragen, of de coördinator.
2.4- Er worden per speeldag 2 rondes aangeboden. Het spelen van 1 ronde is genoeg. Mocht je een 2e ronde spelen, dan telt je beste ronde mee.
2.5-  Beilen en Sneek zijn banen van 9 holes, precies de helft van een volledige course. Dus op een speeldag van Beilen wordt nu nog steeds 2 speelrondes aangeboden, met een kleine twist. Om 1 speelronde voor KotN te spelen, speel je de 9 holes 2x achter elkaar aan. Je speelt dus 18 holes per speelronde, voor de competitie.

3. Puntentelling en Kampioenschap
3.1- De beste ronde van de dag telt. Dus als je 2 rondes speelt, telt alleen je beste ronde.
3.2- De beste score van de dag krijg 50 punten. de 2e plek 5 punten minder, 3e 4 punten daar weer onder, 4e 3 punten minder, 5e 2 punten en voor de rest steeds 1 punt minder per plek.
3.3- Voor iedereen die komt, is sowieso al een 10 punten start gegeven, en de top 30 krijgt er meer op basis van hun rank. Dus op komen dagen geeft je er sowieso 10 punten, dus waarom niet vechten voor meer?
3.4- In het geval van een gelijke score tussen spelers, krijgen beide spelers dezelfde punten.
3.5- Voorwaarden om mee te doen voor de titel is dat je alle 6 banen een keer hebt gespeeld. Daarna zullen uiteindelijk de beste 12 scores meetellen voor je puntentelling. Elke ronde die je vaker speelt zou je slechtste dag doen kunnen vervangen door een betere ronde.
3.6- Sinds 2024 worden er 2 aparte competities bijgehouden. We hebben een Open divisie en een Dames divisie! Het spelen op de dag zelf zal nog altijd gemixed blijven, maar voor de scoreverwerking worden beide divisies los van elkaar berekend. Notitie: Mocht er maar 1 dame meedoen op een speeldag, dan word de baan wel goedgekeurd waar ze gespeeld heeft, maar kan ze geen punten verdienen. Er zullen 2 dames mee moeten doen voor een strijd.

4. King of the Tags
Sinds de club de bagtags in het leven heeft geroepen, zijn ze ook te gebruiken tijdens KotN! Je mag je tag in de pot stoppen en op basis van je resultaat krijg je een tag terug.
4.1- Alleen de mensen die beide rondes meedoen voor die dag kunnen hun tag inleveren in de King of the Tag pot! Je kan je tag inleveren zodra je je aanwezig meld bij de organisator of je naam wordt omgeroepen bij de aanwezigen van de playersmeeting.
4.2- De tag die je terug krijgt is op basis van de beste scores en rondes van de dag.
4.3- In het geval van een gelijke eindescore van de beste rondes onderling, dan gaan er er playoffs gespeeld worden. De spelers mogen onderling beslissen hoe ze deze play-off willen spelen. Dit kan door middel van een officiële play-off met 3 holes totdat er een verschil is, of een CTP, of simpel Heads-Tails.

DiscgolfMetrix
Wij gebruiken voor onze competitie Discgolf Metrix om alle scores te registreren. Metrix is een programma vergelijkbaar aan Udisc, waarin competities gehouden kunnen worden, rondes ingevuld kunnen worden en live scoring kan bekeken worden. Mocht je willen, dan kan je daar een eigen account aanmaken en kun je jezelf aanmelden voor de KotN. Dit is wel nodig als je jezelf wilt toevoegen. Maar dit is niet vereist voor meespelen. De Tournament Director kan altijd mensen toevoegen die geen account hebben. Er is ook een App voor, maar ook die is niet per se nodig, want in je telefoonbrowser werkt alles net zo goed en ziet alles er hetzelfde uit.
Mocht je jezelf willen aanmelden, hier een paar van de manieren om er voor te zorgen dat je jezelf op de lijst zet:
1 – Bovenin vind je in de kop “Competitions”. Daarbinnen kun je zoeken naar de dag dat je mee wilt doen. Zodra je de goede dag hebt gekozen, vind je als het goed is 3 opties voor King of the North. De 1e optie is de dag zelf, waar je de resultaten kan vinden en wat iedereens beste ronde is geworden. Maar het aanmelden gaat per ronde, dus mocht je jezelf willen aanmelden, dan moet je of “Round 1” en/of “Round 2” aanklikken. Eenmaal daar vind je de knop “Register Here” en kun je doorklikken om jezelf aan te melden.
2 – De hoofdpagina van King of the North vind je hier. Vanuit daar heb je een zoekbalk naar alle dagen en rondes, en kun je daarbinnen de ronde zoeken die je meespelen wilt.
3 – Je kan ook bij “Clubs” zoeken naar Citypark Flyers. Vanuit daar kun je jezelf toevoegen aan de club, maar ook bovenin de knop “Events” vinden. Daarin vind je een overzichtje van de aankomende King of the North Rondes.