Jaren geleden kwam een kleine vriendengroep, gesitueerd rondom Drachten, via de playstation move in aanraking met een virtuele variant van discgolf. Dit leek ze zo leuk dat er van een paal, een fietswiel en wat kettingen een heuse basket gefabriceerd werd. Al snel kochten de vrienden tezamen een travelbasket die vervolgens overal mee naar toe gesleept werd. De bossen van Beetsterzwaag, Appelscha, stadspark Groningen werden bijvoorbeeld aangedaan. Al snel kwamen ze erachter dat er courses waren in onder andere Amsterdam en Groet waarna de nodige tripjes en heuse weekenden met tenten volgden. 

In september 2016 kreeg een van de vrienden, Wieger Jansma, het bij de gemeente Groningen eindelijk voor elkaar om in het stadspark te starten met een pilot discgolf. Met hulp van de Nederlandse Frisbee Bond hebben de vrienden twaalf baskets los weten te peuteren en vervolgens de huidige lay-out bedacht. Met vereende krachten werden de baskets hufterproof gemaakt en geplaatst. Eindelijk konden ze dichterbij huis discgolf spelen.

Na het succes werd ook contact gelegd met lokale supermarktmanager Henri Offerein in Hoogeveen. Hij had het discgolfconcept tijdens een vakantie leren kennen en vroeg zich af of dit in Hoogeveen ook niet mogelijk was. Slechts enkele maanden tijd was er nodig om vijftien baskets in het Hoogeveense Steenbergerpark te zetten.

Met #growthesport in het hart gesloten en de vernieuwde regels omtrent het deelnemen aan de competitie, groeide vanzelfsprekend ook de wens om een vereniging op te richten. Onder een vierkoppig bestuur is hierover contact geweest met de NFB, werden statuten doorgespit, afspraken gemaakt met notarissen en uiteindelijk de laatste handtekening gezet om de vereniging officieel te maken. De geboorte van de Citypark Flyers was op 29 april 2017 een feit.

De eerste intentie was om de vereniging rondom de course in Groningen op te richten. Toen bleek dat ook leden vanuit Hoogeveen aan wilden sluiten is het verzorgingsgebied uitgebreid naar Drenthe en Friesland (gezien de oorsprong van de Citypark Flyers in Friesland ligt) toe te voegen aan het verzorgingsgebied.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.