Mike overhandigde CPF op die zaterdag nog een speciale mini voor in het ‘CPF Museum’.

Zaterdag 6 november 2021, tijdens het spelen van zijn favoriete sport op zijn eigen homecourse in Nieuwegein, raakte CPF-lid Mike Ocon plotseling onwel en is met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Tot ons grote verdriet is hij enkele uren later, in het bijzijn van zijn familie, overleden. 

Met Mike Ocon verloor de sport en iedereen die hem kende een ongekend en, in meerdere opzichten, onnavolgbare ambassadeur van enthousiasme, vriendelijkheid en inclusie avant la lettre. En Citypark Flyers verloor een zeer betrokken lid met een schat aan ervaring, plezier en liefde voor de sport.

Park Oudegein

De National Tour streek op deze zaterdag in 2021 neer in Park Oudegein in Nieuwegein. Verschillende CPF’ers maakten hun opwachting, waaronder Mike die vanuit Hilversum onze ‘Noordelijke club’ support.

De onlangs gerenoveerde course is de oudste, permanente discgolfcourse in Nederland. Het was daarmee extra bijzonder dat Mike Ocon, de grondlegger van deze course en nestor van de discgolfsport in Nederland, deze dag als speler aanwezig was. 

Mike deelde regelmatig in de CPF-appgroep zijn oude foto’s, verhalen en plattegronden. Uniek!

Mike was binnen CPF altijd actief met allerlei aanmoedigingen om het maximale speelplezier te bereiken. Zo maakte hij voor allerlei dagen en events ‘gallery passes’. Hij wilde voor de CPF-events graag de trein nemen naar het Noorden, maar door corona bleek dat geruime tijd erg lastig. Maar deze zaterdag was hij er weer, voorzien van zijn gifts, gallery passes, warme belangstelling en mooie verhalen. Hij genoot van het spel, maar vooral ook van het gezelschap.

Tijdens het spelen van zijn tweede hole ging het echter mis. Met dank aan zijn medespelers was de ambulance snel ter plaatse. Alle hulp bleek echter niet meer te baten.

Brede frisbeespeler

Hoewel de laatste jaren misschien wat minder prominent aanwezig, was Mike Ocon de afgelopen bijna 40 jaar één van de meest markante frisbeespelers in Nederland, maar ook ver daarbuiten. 

De meesten kennen hem als discgolfer, maar Mike speelde en promote alles: ultimate, DDC, accuracy, TRC, MTA, distance, plus alle spelvarianten die hij zelf bedacht. Discgolf en baseball waren echter wel zijn grootste sportliefdes.

Enkele van de gallerypasses die Mike maakte voor CPF-events en de uitreiking van de CPF-bagtag bij hem thuis in Hilversum.

Internationaal

Mike vond het ook heel belangrijk dat Nederlandse Discgolfers zich aansloten bij de PDGA. Zijn eerste lidmaatschap, nr. 3129, kreeg hij al in 1984. Daarmee het oudste Nederlandse lidmaatschap. Tot eind 2007 was hij bovendien voor ons land de PDGA Country Coördinator. 

Hoewel altijd vooral geïnteresseerd in het spelplezier en de prestaties van anderen, genoot hij ook van zijn eigen prestaties. Dat gold zeker voor het jaar 2001, toen hij in Oslo Europees kampioen werd in de Grand Masters divisie (50+).

Inspiratie

Mike had nog zoveel dromen die hij wilde verwezenlijken, teveel voor één mensenleven. Maar gelukkig heeft hij heel veel mensen geïnspireerd om ook groots te dromen en zijn idealen met hen gedeeld. Citypark Flyers neemt zijn spirit voor altijd mee.

We hopen dat zijn naasten en iedereen die hem dierbaar was daar een stukje troost in kunnen vinden in deze moeilijke periode.

Citypark Flyers
(9 November 2021)