Een speciaal verlichte baan, discs die gloeien en twee courses om op te gooien: beginner en gevorderd. Het wordt een gezellige en bijzondere avond op de course in het Stadspark, dit mag je niet missen.

Startlocatie is bij de speeltuin in de buurt van de kiosk in het Stadspark.

Ik weet nog niks van discgolf!

Helemaal geen probleem, hartstikke leuk dat je komt. Neem je partner, kinderen, buren mee en probeer discgolf uit. Er is een speciale 6-hole beginnersronde waar je tussen 18:00 en 23:00 uur het spelletje uit kunt proberen. Natuurlijk ook weer mooi aangelegd in het donker met lampen, sfeerverlichting en alles. Wij hebben de (lichtgevende) schijven voor je, dus geen probleem.

Hoe werkt het voor gevorderden?

Gevorden nemen hun eigen spullen mee. Dus een eigen glow disc, een lampje (uv-lampje werkt het best) en lopen een 9 holes course met maximaal een groepje van 5. Registreren voor de starttijden hoeft niet, je kunt gewoon langskomen (dit was eerst wel het geval, maar nu dus niet meer). Er zijn twee ‘Samen Smijten-momenten’ om 19:00 uur en 21:00 uur waarbij iedereen kan verzamelen en er groepjes gemaakt worden. Handig dus wanneer je samen met anderen wilt gooien en gewoon aan wilt sluiten.

Moet ik me opgeven?

Nee! Iedereen is welkom op de scourse, dus daarvoor hoef je niks te doen. Neem als gevorderde dus wel je eigen (glow)discs mee en een lampje op ze op te laden, een UV-zaklamp werkt het best. Er is op de avond zelf glowtape die je op je eigen discs kunt plakken.

Hoe hou ik scores bij?

In UDisc zijn de twee layouts te vinden. Maak dus een ronde aan en selecteer de juiste!

En wat als het regent?

Mochten we duidelijk zien aankomen dat het regent, dan zullen we het evenement verplaatsen. Het is anders zonde om in de nattigheid zo’n leuk event te organiseren. We richten ons dan op ergens vlug in het nieuwe jaar. Maar: we duimen voor droog weer natuurlijk op de 16e!