Wat een fantastisch weekend was het met maar liefst 38 spelers in de oefenronde op zaterdag en 62 op zondag bij de National Tour. Gefeliciteerd aan de winnaars: Rienk (MPO), Zoey (FPO) en Fred (Oefen). Dank aan alle vrijwilligers en zeker ook aan de Beestenbult, toppers zijn dat. Tot de volgende keer! (Oh, en deze mooie foto’s komen van fotograaf Jessie Klassens uit Hoogeveen (Uw Stoorzender op Insta.)

En nog meer foto’s, maar dan door Jelte en Erik gemaakt.


HIERONDER VIND JE DE OUDE INFORMATIE VOOR HET WEEKEND.

Op 12 maart komt de National Tour langs in Hoogeveen, met op de zaterdag ervoor een open ronde voor iedereen. Op deze pagina vind je alle informatie over dit evenement.

Hieronder staat de geplande layout in concept. Let op: de kaart hieronder is een (goede) indicatie. Het kan nog veranderen, afhankelijk van omstandigheden ter plekke.

Deze speciale NT-layout is al te spelen in Udisc! Let op dat hier de teepads en baskets bij benadering ingevoerd zijn en zaken als mando’s en eilanden niet ingevoerd zijn. Samen met deze kaart moet je een heel eind kunnen komen.

Par = 46. Totale afstand: 1.396 meter.

Oefenronde op zaterdag!

Zaterdagmiddag 11 maart starten we met een speciale oefenronde. Daarbij hanten we bijzondere regels, want je mag elk teeshot 2x doen, waarna je mag doorgaan met het beste shot! Of het nou is om eens te gooien op deze uitdagende baan of om juist te oefenen voor zondag, lekker smijten zonder al te veel gedoe dus. Verzamelen doen we om 13:00 uur bij de Beestenbult en daar worden de groepen gemaakt.

Iedereen mag meedoen, als je tenminste lid bent van een club in NL of de NFB, of PDGA-lid bent of meekomt als introducee van een lid. We gooien een gezamenlijke ronde waarbij de winnaar een leuk prijsje krijgt. CPF-leden spelen tegelijkertijd mee met de King of the North, helemaal leuk dus.

National Tour op zondag

Op zondag 12 maart speelt de top van Nederland in Hoogeveen tijdens de National Tour van de Nederlandse Frisbee Bond. Een echte uitdaging en natuurlijk ook prachtig om eens bij te komen kijken.  Om deel te nemen moet je lid zijn van een Nederlandse discgolfvereniging en een hogere rating dan 850 (800 voor vrouwen en jeugd) hebben. Er is ook een Open Ronde, voor NFB-leden met rating van hoger dan 825 (775 voor vrouwen en jeugd). Opgeven en de exacte regels zijn te vinden via www.mijnnfb.nl.


Acepot
Er is ook deze keer weer een acepot, volgens de bekende regels. Inleggen kan via deze link of onderstaande QR-code:

Very special guests

Op 12 maart spelen twee heel bijzondere spelers mee: Zoe Andyke en Dustin Keegan! Deze twee Amerikaanse professionals zijn in Nederland en komen meespelen. In de eerste ronde op twee speciale feature cards, in de tweede ronde spelen ze gewoon mee in het veld. Dustin en Zoe vertellen kort over hun activiteiten rondom discgolf en na de tweede ronde is er mogelijkheid om speciale discs te kopen met daarop een handtekening. Wil je alvast een schijf reserveren? Dat kan hier!

Gooi jij samen met Zoe en Dustin? Geef je op voor de NT en misschien komt het er van!

Foto’s en video’s van eerdere events in Hoogeveen: