We hebben inmiddels een logo gekozen, maar nu is het tijd voor een ander belangrijk onderdeel: de clubkleuren. En ook daar kun je op stemmen en wel tot en met 14 oktober. Daarna gaan we de keuze inpassen in de huisstijl en kijken we ook naar merchandise etc.

Link: Je kunt hier stemmen!

Wat valt er te kiezen?

Hieronder vind je de drie opties voor een kleurenpalet die we jullie voorleggen. Elke optie heeft een verhaal en een uitgangspunt dat terugslaat op onze sport, onze leden en/of onze omgeving. Daarbij staan ook voorbeelden van hoe een shirt er mogelijk uit kan komen te zien. Dat is echt bedoeld als voorbeeld!

Belangrijk om te weten is dat je kiest voor een richting qua kleuren!

Met het gekozen kleurenpalet en met de bijbehorende gedachte gaan we op pad om de huisstijl en clubkleren etc. verder te designen. Daarbij kan het voorkomen dat door praktische handigheden/beperkingen of designkeuzes de hoofdkleur soms anders is. Dat kan. Maar het zal in lijn van de keuze liggen.

Optie 1:

Een kleurenpalet op basis van de primaire kleuren in de vlaggen van de drie noordelijke provincies. Rood is heel duidelijk aanwezig in alle drie, blauw bij twee van de drie provincies. Maar Drenthe heeft daarnaast weer een sterke aanwezigheid van wit en zwart. Op deze manier komt het hele noorden samen in CPF.

Overweging: Bear Discgolf komt ook al uit in een rood tenue, DSA is vooral blauw met wit.

Optie 2:

Dit palet bestaat uit tegengestelde kleuren ten opzichte van kleuren die toch al veel in de discgolfomgeving aanwezig zijn: bomen, gras, lucht, de zon, baskets, groen/geel/blauw.

Zoals je kunt zien in het plaatje rechtsboven (het kleurenwiel) liggen de kleuren in deze optie allemaal aan de andere kant van het spectrum en daardoor is er in de omgeving een duidelijk contrast met de al aanwezige kleuren. Het wordt op deze manier heel makkelijk om te zeggen: ‘he, daar loopt een CPF’er!’

Optie 3:

CPF is een kleurrijk geheel, een club die bestaat uit allerlei mensen met daarbij behorende energie. Kernwoorden bij CPF, mede op basis van een eerdere enquete onder leden, hierbij: enthousiast, energiek, humor/vrolijk, open, iedereen welkom. Het levert een fel kleurenpalet op dat echt knalt en niet bang is om zichzelf te laten zien.

In dit palet wordt NIET SPECIFIEK gekozen voor een hoofdkleur met twee ondersteunende kleuren: we kiezen hier juist voor een kleurrijk geheel, waardoor er allerlei kleuren gekozen kunnen worden voor gebruik in allerlei uitingen. De basis blijft wel: het straalt uit waar CPF voor wil staan met felle, diepe kleuren.

Je keuze gemaakt?

Het is misschien niet makkelijk, maar we zijn heel benieuwd naar je stem:

KLIK HIER OM TE STEMMEN!