Citypark Flyers krijgt een nieuw logo, maar welke moet het worden? De keuze is aan alle CPF’ers! De merkencommissie heeft samen met designer Harm Dijkman een aantal opties uitgewerkt en legt deze nu voor aan alle leden, zoals bepaald in de ALV.

Op deze pagina zie je de opties met uitleg en krijg je al wat meer te lezen en te zien over de huisstijl die er ook bij hoort. Maak op basis van de voorbeelden uiterlijk 10 september een keuze door het stemformulier in te vullen. Heb je een vraag? Stel die dan via info@cityparkflyers.nl.

Uitgewerkt: optie 1

Optie 1 bestaat uit een basket+ disc + kroon aan de linkerkant van het logo met daarnaast ‘Citypark Flyers’ of ‘CPF’. Het idee is hier dat beide versies gebruikt kunnen worden en dat de beste optie voor de publicatieplek gekozen mag worden.

De basket en disc staan logischerwijs voor onze sport en de kroon verwijst naar de ‘King of the North’ die wij als uniek onderdeel binnen CPF hebben. De stijl van de basket en de disc zorgen voor een wat speelsere uitstraling.

Uitgewerkt: optie 2

Optie twee is een wat ‘strakkere versie’ van logo 1, waarbij de kroon achterwege is gelaten. Het logo oogt strak, modern, zonder poespas en straalt snelheid uit. De keuze voor een ander basket met strakkere lijnen zorgt voor een evenwichtige balans in het logo: er is geen duidelijk zwaartepunt aan één van de beide kanten van de streep (/).

Ook hier kan weer gekozen worden voor het ‘best passende logo’ wat betreft het uitschrijven van CPF of Citypark Flyers.

Uitgewerkt: optie 3

Bij optie 3 wordt ‘vanuit de letters CPF’ een ‘onzichtbare disc’ gegooid naar een basket die afgebeeld is als een strak icoon met mand. Het straalt discgolf uit, ondanks dat de disc zelf niet zichtbaar is. Het is een wat breder logo, omringd door een lijn waardoor er meer een idee van een sticker of button ontstaat.Deze lijn kan eventueel losgelaten worden, maar maakt in hoofzaak wel onderdeel uit van het logo.

Het geheel oogt strak en de ‘swoosh’ van de beweging richting de basket geeft duidelijk snelheid aan,maar op een simpele manier. Deze optie gaat uit van een volledig geschreven naam onder het logo, maar er kan in gevallen ook gekozen worden voor de variant zonder. Bijvoorbeeld wanneer het afdrukformaat klein is of het logo anderszins klein te zien is.

Wat komt er nog meer bij kijken? (kleuren/huisstijl)

Belangrijk om mee te nemen in je keuze is dat het logo onderdeel is van een grotere huisstijl die we nog aan het ontwikkelen zijn. Daarin worden ook onze basiskleuren/clubkleuren nog bepaald bijvoorbeeld, ook daarvoor zullen we bij de CPF-leden een stemronde uitzetten. Daarom zie je de logo’s nu in zwart en/of wit.

Ook komen er nog aanvullende design-onderdelen die we op verschillende manieren terug kunnen laten komen. Eén zo’n onderdeel is qua concept al uitgewerkt in een voorbeeld: een patroon bestaande uit icoontjes die te maken hebben met onze vereniging.

Het idee is dat in dit patroon allerlei onderdelen te zien zijn die typsich CPF zijn. In dit voorbeeld is dat vanuit elke provincie een icoon (Drenthe, Groningen, Friesland), een kroontje (King of the North), een basket, een kompasnaald (die naar het noorden wijst) én één van de oude adelaren uit het huidige logo. Het patroon is nog niet bepaald, maar we hebben dus wel een voorbeeld.

Dit patroon kan op allerlei manieren terugkomen, zoals in achtergronden, onderdeel van t-shirts/kleding en prints zoals banners/beachflags naast het logo van CPF. Misschien is dit van invloed op je keuze van jouw favoriete logo-optie. Voorbeelden van het gebruik van zo’n patroon zie je onder.

Hoe kan ik stemmen?

Als lid van CPF kun je stemmen via onderstaande link. Dit kan tot zonadg 10 september. De optie met de meeste stemmen wordt gekozen om op door te ontwerpen. Het kan zijn dat er kleine nuances/aanvullingen worden gedaan op basis van de feedback van CPF-leden, maar het concept in basis zal blijven bestaan.

KLIK HIER OM JE STEM DOOR TE GEVEN!