King of the North tour (clubcompetitie)

De King of the North tour is onze eigen clubcompetitie die bestaat uit 20 verschillende speeldagen. De winnaar ervan mag zich King of the North noemen. Kijk voor meer informatie op de KotN-pagina.

Grow the sport Tour

Lekker smijten voor iedereen die NFB-verenigingslid is! Voor iedereen die net begonnen is met discgolf, voor de mensen met een druk tijdschema, voor degenen die langzaam de overstap willen maken naar serieuzer toernooidiscgolf, voor iedereen die gewoon nog vaker wil spelen dan ze al doen, voor degenen die geen zin hebben om discs kwijt te raken in het water, voor ultimate spelers die discgolf ernaast willen doen, of zelfs noodgedwongen door blessures de overstap moeten maken naar een sport die minder hoge fysieke eisen stelt aan de spelers. Echt voor iedereen dus!

De Dutch Grow The Sport Tour biedt discgolf speciaal ontworpen voor de recreatieve speler. In het coursedesign, in het tijdschema, op alle manieren is rekening gehouden met de wensen van de speler die nog niet zo lang gooit, die niet alle tijd van de wereld heeft en/of die nog niet zo ver gooit. Minder out-of-bounds, minder watergevaar, meer fun! In een ontspannen sfeer, desgewenst onder begeleiding van ervaren spelers, lekker gooien met plastic objecten! (nationale frisbeebond, 2016)

National tour

De National tour bepaalde tot 2017 wie zich de Nederlandse kampioenen discgolf mochten kronen. Het hoogste onderlinge Nederlandse niveau dus. De wedstrijden van de National tour worden gespeeld op een uitdagend parcours en gaat over drie ronden van twaalf holes of twee ronden van achttien holes. De national tour richt zich op de competitieve discgolfer en hanteert vrij strikt de volledige regels van de sport.

Meerdaagse toernooien

Voor de échte competitieve discgolfer zijn er een aantal competitieve toernooien in Nederland. De meest bekende hiervan is de Dutch open in Rijswijk. Hier komen spelers uit heel Europa op af. Ook de AMSterdam Challenge is een grote wedstrijd met internationale deelname. Sinds 2018 wordt jaarlijks het Nederlands Kampioenschap Discgolf gehouden op een uitdagende locatie. Ook bestaat de Sweet Lake Showdown in Zoetermeer.

Eendaagse wedstrijden

Af en toe wordt er in Nederland ook nog wel eens een eendaagse wedstrijd georganiseerd door een vereniging. Voorbeelden hiervan zijn de Trilogy Challenge en verscheidene aceraces en birdieraces. Bij deze wedstrijden krijg je vaak van tevoren bepaalde discs toegereikt waarvan je geacht wordt ze tijdens het toernooi te gebruiken.