De twee CPF teams!

Dit jaar werd er voor het eerst een Nederlands Kampioenschap voor teams georganiseerd en CPF was er in Arnhem bij met twee teams. In een matchplayformat moesten onze teams eerst een poulefase op zaterdag overleven en daarna strijden om de definitieve plekken op zondag.

Elk team bestond uit 4 MPO, 1 Master en 1 FPO. Bij CPF 2 ontbrak de FPO en deze werd aangevuld met een dispensatiespeler.

CPF 1

CPF1 deed goed mee en heeft punten gepakt in de poulefase. Het kwam aan op de laatste wedstrijd in de poule tegen DSA1. Ze moesten 4-4 spelen om een gelijke stand, en dus playoff, af te dwingen.

Steven wint zijn single van Henry Hekman. Helaas gingen de partij van Jelle tegen Reggi Hansen en de dubbel van Boaz-David tegen Jaan Kuusaru-Sander Bahnert op de laatste hole verloren. Rienk en Silke hadden nog op de laatste hole gelijk kunnen komen maar ook dat lukte helaas niet. Een derde plek in de poule was het resultaat en dat betekende een wedstrijd voor 5e en 6e plek op zondag.

Deze wedstrijd wordt gelijk gespeeld met een playoff als gevolg. Boaz, de man van het uur, speelt een playoff tegen Tim van de Wiel van DSA2. De eerste drie holes gaan gelijkop, maar op de vierde hole legt Boaz hem op een metertje of vijf. Tim mist een put op ongeveer 15 meter. Nog steeds het verste weg moet hij opnieuw aanleggen en mist hij de putt, dit keer hoog. Boaz pakt daarna het punt en al met al pakt CPF1 een vijfde plek!

CPF 2

Ook bij CPF 2 werd er volop gestreden in de poule. Ondanks de nodige inzet, en met ook een handicap op zak vanwege een dispensatiespeler, werd het team toch laatste in de poule. Op de zondag werd er nog er nog gestreden om plek 11/12 en die pot wordt gewonnen. CPF 2 eindigt dus als elfde!

Dank

Uiteindelijk wist Bear1 de eerste NK-voor-teams-titel te pakken op de eigen homecourse in Arnhem. Gefeliciteerd!

Dit eerste NK voor teams smaakt naar meer. Niet alleen vanwege het leuke format, maar ook vanwege de gezelligheid in de teams en het teamgevoel dat er komt door met zijn allen voor CPF te strijden.

We bedanken de organisatie en alle vrijwilligers en hopelijk volgend jaar weer!

CPF-teams strijden volop tijdens eerste NK Teams in Arnhem
Getagd op:             

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.