Dat het warm zou worden, wist iedereen al dagen, maar op de dag zelf bleek wijlen Piet Paulusma extra goed zijn best te hebben gedaan om de zon alle ruimte te geven. Met zo’n 30 graden in de schaduw waren gedachten aan het nabij gelegen ijspaleis Thialf ver te zoeken, maar het deerde Rienk Kan het minst. Hij pakte de overwinning in deze editie van de National Tour. 

Er was door TD Erik Hogeboom samen met ass. TD Rienk Kan een uitdagende course neergelegd die spectaculaire elementen bevatte. Wat te denken van een triple mando op zo’n zevenitg meter, een lastige eilandhole op een goede vijftig meter en een nieuwe manier om het water over te komen op de bekende hole 9 (in deze wedstrijd hole 10) met een duidelijke keuze: ga ik ervoor of niet? 

Voorbereiding

Het weekend begon zaterdag al toen verschillende vrijwilligers van Citypark Flyers de baan opbouwden om daarna met bijna 30 mensen een oefenronde te gooien. Daarbij mochten deelnemers twee teeshots proberen om zodoende alvast te kunnen oefenen voor zondag. Daar werd gretig gebruik van gemaakt om zo een goede voorbereiding te hebben. 

Warmte had invloed

Zondag was het van de meet af aan warm toen de vijftig spelers om half tien begonnen. En dat was ook terug te zien in de scores, met Rienk Kan die de beste ronde af wist te leveren met -5, waar de meeste overige spelers al heel blij waren met een par-ronde. 

De organisatie had gezorgd voor extra waterpunten in de route en dat was niet onnodig gezien de vele liters water die opgedronken werden. In de pauze was het vooral bijtanken in de schaduw, terwijl een aantal spelers nog wat ijs wisten te scoren bij de plaatselijke McDonalds iets verderop. 

Spanning

In de tweede ronde ging de leadcard van start met Rienk Kan, Rene Westenberg, Max Pieters en Dean Schaub, terwijl de leadcard bestond uit Robbert Heek, Boaz Veld, Ruben Timmerman en William Martin. 

Het was een spannende strijd waarbij het tot de laatste holes afwachten was wie er op het podium zou komen. Zeker toen koploper Rienk Kan op zijn laatste hole (nr. 2) onder het oog van het publiek in de bosjes terechtkwam en daarna OB gooide. Zijn opgebouwde voorsprong was echter genoeg om het te kunnen lijden en hij wist de disc voor een tap-in putt neer te leggen en op die manier de strijd te winnen met een totaal van -3.. 

Na een playoff tussen Boaz Veld en Robbert Heek (beiden -2 na twee rondes) pakte Robbert de zilveren plek, Boaz pakte het brons en maakte het podium compleet. 

Fleur Verberk beste vrouw

Bij de vrouwen was het iets minder spannend en bleek Fleur Verberk de meeste stabiele rondes te hebben gelopen: beide keren +10 dus gezamenlijk +20. Daarmee hield ze Hilde Goorhorst (+28) en Taru Karnaattu (+30) achter zich. 

Speciale prijzen

De prijsuitreiking was extra leuk vanwege speciaal gemaakte prijzen, voor het eerst met een 3D-printer gemaakt, in de vorm van een disc met een Fries pompeblêd erop. Voor de winnaars van de CTP’s (Anne Tuinstra en Dennis Dijk) was er een lekker pak Friese koeken, ook in de vorm van pompeblêden natuurlijk. 

Citypark Flyers bedankt alle vrijwilligers voor het helpen en meer is te zien op de impressievideo op Youtube en op onze site.

‘Local hero’ Rienk Kan pakt overwinning in tropisch Heerenveen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.