Bij de Mannen B werd al snel de leiding genomen door Siebe Peek. Door zijn “hot round” van -8 heeft hij de leiding ook niet meer afgestaan. Door een knappe bogey vrije ronde stond Erik Roelofsen met Pepijn Bruins gedeeld tweede met net daaronder Justin Zwaart met een -1 ronde.

In de 2e ronde was het gedaan met het scoren en was alleen Pepijn Bruins in staat om onder par te gooien. Ondanks dat het nog even spannend leek te worden bleek de geweldige eerste ronde van Siebe genoeg te zijn om de overwinning te pakken. Met -5 over twee ronden bleef hij Pepijn net één stroke voor. Erik Roelofsen pakte met een even score de 3e plek.

Zondag was het qua weer een hele omslag, eerst nog even koud maar daarna veel zon maar ook een stuk meer wind dan de dag ervoor. Na een paar aanpassingen aan de course konden de Dames A, Dames B en Mannen A aan de bak. Aangevuld met de MPO spelers waren alle plekken zo goed als gevuld en stonden er dus een kleine 60 spelers te gooien in het Steenbergerpark, altijd een mooi gezicht!


Dat 11 van deze spelers bij de vrouwen uitkwamen was ook een mooie ontwikkeling, laten we hopen dat dit zo doorzet. Na een paar holes bleek al dat de wind veel spelers wat in de weg zat. Vooral op de verlengde eerste hole & hole 2, nu naast de verhoogde basket ook een island hole met hazard, werden meer bogeys dan birdies gegooid.

Bij de mannen A, zat het de eerste ronde dicht op elkaar en wisten uiteindelijk 4 spelers ‘onder par’ te eindigen. Dennis Dijk en Dominik Pell deelde de eerste plaats met een -3 score (wat deze dag goed bleek voor een 935 rated ronde!), net gevolgd door een -2 van David Alberts.

Bij de vrouwen B was het verschil in de eerste ronde een stukje groter, Nikki Bosman nam na een paar holes afstand van de rest van het veld en gooide een knappe +5. Gevolgd door Eveline Nachtegaal +12 en Julie Biemans +15. Bij de vrouwen A was Fleur Verberk lekker op dreef en bleef Hilde Goorhorst en Laura Nagtegaal voor. Fleurs -1 ronde was goed voor een 909 rating.

Helaas gebeuren er op de course soms ook minder leuke dingen. Met voor de meesten nog een paar holes te gaan werd één van de deelnemers onwel en werd de wedstrijd even stilgelegd. Gelukkig werd door de andere spelers op de kaart adequaat gehandeld en zonder twijfel direct het alarmnummer gebeld. Na een onderzoek door het ambulancepersoneel hoefde de speler gelukkig niet mee naar het ziekenhuis.

En dan moet je als speler na ruim een half uur wachten opeens weer door en je ronde afmaken, niet makkelijk natuurlijk! En ook de groep die wel al klaar was voor het ongeval moest omgaan met een wel hele lange pauze. Maar het belangrijkste is dat het met de speler naar omstandigheden weer goed gaat.

Dan de tweede ronde. Bij de 2e ronde bleef het bij de mannen A dicht op elkaar zitten maar wist Dominik vervolg te geven aan zijn 1e ronde, deze keer bleef hij bogey-vrij en verbeterde zijn score door een -4 ronde te gooien wat hem de 1e plaats opleverde. David wist zijn -2 ronde te evenaren en kwam dus voor de tweede plaats op een -4 uit. Gedeeld derde eindigden Dennis Dijk en Warner Stienstra.

Bij de vrouwen B werd het ondanks een goede ronde van Eveline die haar score met 6 worpen verbeterde niet meer spannend. Nikki pakte dankzij haar eerste ronde de 1e plaats, gevolgd door Eveline en Julie (die haar tweede ronde overigens ook behoorlijk verbeterde!).

In de vrouwen A divisie verbeterde Hilde zich ook met 5 worpen, maar omdat Fleur haar tweede ronde ook nog scherper zette bleef daar de stand ook ongewijzigd. Fleur eindigde dus als eerste en Hilde als tweede dit weekend. Op naar de volgende WL!

Weekend League Hoogeveen: genieten weer!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.