Beste disc golfers.

Zoals jullie misschien weten is er laatst tijdens een NFB dag de werkgroep discgolf nationaal team opgericht. Deze groep gaat zich focussen op het nederlands nationale team. Hierin willen wij de beste spelers van nederland op regelmatige basis laten samenkomen.
Ook zullen uit deze selectie de selecties voor de europese en wereld team disc golf kampioenschappen gekozen worden.
 

Wat voor spelers zoeken we:
We zijn op zoek naar 3 soorten spelers, allereerst naar de beste spelers van Nederland, ten tweede naar mensen die een sterke groei gemaakt hebben en ten derde naar mensen waar veel potentie in zit. We zijn dus niet op zoek naar alleen de beste spelers, maar heb jij je doel om daar ook bij te horen over een tijd meld je vooral aan. Ook als je je op dit moment nog niet goed genoeg voelt voor een nationaal team, laat ook dat vooral weten, dan weten we dat je ervoor open staat om in de toekomst benaderd te worden hiervoor. Bijgevoegd aan deze mail zal ook een uitleg formulier zitten waarin staat hoe wij de selectie bepalen.
 

Wat kun je van ons verwachten:
Wij zullen vanuit de aanmeldingen een selectie maken, deze selectie zal bestaan uit ongeveer 10-20 man. Met deze selectie zullen wij enkele samenkom momenten hebben, deze zullen zijn 2x digitaal (een tactische/technische training en 1 mentale training) en 1x per maand fysiek. Mocht je voor de selectie in aanmerking komen dan kom je serieus in aanmerking voor de selectie van een van de team kampioenschappen. Deze selectie heeft niks te maken met de individuele kampioenschappen.
 

Wat zijn de aankomende team kampioenschappen
Er zijn twee team kampioenschappen die momenteel op de planning staan.
Dat is allereerst het europees team kampioenschap in de zomer van 2023. Zoals het er nu naar uitziet zal deze gehouden worden in de week van 20 t/m 27 augustus in Estland, echter is over dit toernooi nog veel onzekerheid en is het nog niet zeker of dit toernooi überhaupt door zal gaan.
Ten tweede staat het wereld team kampioenschap in de planning. Laatste gerucht is dat dit in najaar in Oceania plaats zal vinden.
 

Wat verwachten wij van jou
Wij vinden het zijn van een team heel belangrijk, wanneer wij merken dat het niet lekker loopt zullen wij het daarom ook aangeven. Ook verwachten wij inzet zodra je eenmaal geselecteerd bent voor de selectie. Dit houdt in dat je aanwezig bent bij 50% van zowel de fysieke als digitale sessies (met uitzondering van verplichte sessies dichtbij een toernooi) en dat je de digitale sessies mocht je die gemist hebben terugkijkt.
 

Tot wanneer kan ik me opgeven.
De deadline voor opgeven is 8 maart. Vervolgens zullen wij zodra we meer weten de selectie bekendmaken.
Mocht je verder nog vragen hebben stel ze gerust aan een van onze leden of door terug te mailen naar nationaleteams@nfbdiscgolf.nl

Met sportieve groet,
Werkgroep discgolf nationale teams
Tom Verberk
Geert Steenland
Mark Oxer
Selectie Nationaal Team Discgolf
Getagd op:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.