Zoe Andyke (links) en Dustin Keegan (rechts)

Niet alleen speelt de top van discgolfend Nederland op zondag 12 maart in Hoogeveen, ook Zoe Andyke en Dustin Keegan, twee Amerikaanse professionals, laten hun kunsten zien. 

Andyke en Keegan kennen veel Nederlandse spelers vooral van de Amerikaanse Pro Tour, die op Youtube en online uitgezonden wordt. Dustin Keegan speelt mee op de toptoernooien in de wereld, net als Zoe Andyke die daarnaast ook live commentaar verzorgd voor de Disc Golf Network. Dat deze twee spelers hun opwachting maken in Hoogeveen mag uniek genoemd worden. In Nederland kennen we, ondanks een behoorlijk niveau, geen professionele spelers.

De National Tour is de landelijke, hoogste competitie voor discgolf in Nederland. Op een speciaal aangelegd, extra moeilijk parcours in het Steenbergerpark strijden ongeveer 60 deelnemers zondag 12 maart om de prijzen tijdens het door Citypark Flyers georganiseerde evenement.

Spelen met professionals

Keegan en Andyke zullen in de eerste ronde op speciaal samengestelde kaarten hun ronde lopen. Met wie ze spelen bepaalt de organisatie op basis van de opgaven, waarbij het streven een mooie mix aan deelnemers is. In de tweede ronde, die ‘s middags wordt gespeeld, krijgen ze een plek die past bij de uitslag van de ronde ‘s morgens. 

Daarnaast zullen de professionals tijdens het event vertellen over hun stichting Uplay, die gezondheid en samenzijn promoot via discgolf. De twee trekken al jaren over de wereld om clinics te organiseren en de goede eigenschappen van discgolf over te brengen.

Publiek is welkom!

Toeschouwers zijn van harte welkom in het Steenbergerpark in Hoogeveen op zondag 12 maart tussen 09:00 en 16:00 uur. Verzamelen kan bij kinderboerderij de Beestenbult, waar ook het hoofdkwartier van het evenement is.

Noot voor de redactie

Media is van harte welkom om langs te komen! We werken graag mee en er is veel mogelijk, zolang het verloop van de wedstrijd doorgang kan vinden. Filmen tijdens de rondes is in overleg mogelijk. Ook vooraf een interview, ook in de dagen ervoor, is natuurlijk mogelijk.

Waar: Kinderboerderij de Beestenbult, nabij Steenbergerpark, Hoogeveen.

Adres: Korenstraat 47, Hoogeveen

Tijden: Spelers verzamelen om 09:00 uur bij de kinderboerderij, de eerste ronde start om 10:00 uur. ‘s Middags start de tweede ronde rond 13:30 uur. 


Contact: Erik Hogeboom, organisator namens Citypark Flyers: 0650667893, erikhogeboom@gmail.com.

Meer informatie: http://www.cityparkflyers.nl/nt-hoogeveen

Amerikaanse discgolfers spelen mee op Nationale Tour in Hoogeveen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.