Het heeft even geduurd, het was een lang proces, maar we zijn eruit. Hierboven zie je het nieuwe logo van Citypark Flyers, of CPF zoals we ook genoemd kunnen en mogen worden.

In de afgelopen maanden hebben de leden van CPF eerst gekozen voor een logo zonder kleuren en daar is deze vorm uit gekomen.

Daarna is er de afgelopen weken in een tweede ronde gekozen uit vier opties met basiskleuren voor het logo en de daaruit voortvloeiende huisstijl. Maar liefst 68 leden brachten hun stem uit, prachtig! Het bleek een spannende strijd te zijn, want twee opties gingen flink gelijkop.

De uiteindelijk gekozen optie (2) heeft eigenlijk de hele tijd ‘bovenaan gestaan’ wat betreft het aantal stemmen, al was optie 1 ook bij velen populair. Optie 1 kwam zelfs heel even op gelijke hoogte, maar uiteindelijk ging optie 2 toch met de winst aan de haal.

Meerdere leden gaven aan voor de warmte van optie 2 te gaan en dat het anders optie 4 was geworden (14,7% vd stemmen). Er was zelfs een lid die vond dat opties twee en vier opgeteld moesten worden. Dat hebben we echter niet gedaan. Wel was het al met al genoeg motivatie om volmondig optie twee aan te wijzen als winnaar.

De clubkleuren

Dit betekent ook er nu clubkleuren geselecteerd zijn. In het kort komt het neer op een combinatie van oranje en roze. Als de mogelijkheid er is proberen we daarbij zoveel mogelijk te werken met de precieze kleuren zoals ze in het logo ook voorkomen:

In de praktijk zal blijken waar we dat goed kunnen doen, bijvoorbeeld op custom drukwerk en op de online kanalen, en waar we bij benadering zoveel mogelijk in de buurt moeten komen bij de kleurcodes, bijvoorbeeld bij merchandise en beperkingen bij bepaald drukwerk.

En nu verder

Nu het logo en de kleurstelling gekozen zijn, gaan we vol gas verder om de rest van de huisstijl af te maken én willen we zo snel mogelijk merchandise en promotiemateriaal beschikbaar maken.

Wel zullen we alvast het nieuwe logo en de kleurstelling gebruiken op onze online kanalen. Er wordt daarnaast ook gewerkt aan een stijlgids waarin we het toegestane gebruik van het logo, met welke kleuren en welk letterypte we verder gebruiken op een rij zetten. Kortom: we zijn nog niet klaar.

Maar dit logo, met deze kleuren, is er nu wel: gefeliciteerd allen met een nieuwe look voor Citypark Flyers!

Tadaa: het nieuwe logo van Citypark Flyers

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.