De buurtsportcoaches van Heerenveen stuurden ons de volgende informatie over het Volwassenfonds Sport & Cultuur, maar het is breder toepasbaar. Er zijn verschillende gemeentes in het Noorden waar dit fonds bestaat. Wil je hier gebruik van maken, laat het dan weten aan het bestuur via info@cityparkflyers.nl, dan kunnen we kijken of we de nodige informatie aan kunnen leveren bij de gemeente waar je woont.

Zelf checken of je gemeente meedoet kan hier: https://www.volwassenenfonds.nl/gemeentechecker/

=====

Sinds 1 januari 2024 is het Volwassenenfonds Sport en Cultuur actief in de gemeente Heerenveen (en al eerder in andere gemeentes). Het Volwassenenfonds heeft als doel inwoners met een laag inkomen een kans te bieden om te gaan sporten of cultuur te beoefenen. Dat doet het Volwassenenfonds door de contributie, het lesgeld en/of eventueel benodigde kleding of materialen te betalen voor deze inwoners.

Hoe werkt het?
Wanneer een inwoner zich wil aanmelden bij jullie organisatie, maar hij of zij kan niet betalen, dan kunnen ze een beroep doen op het Volwassenenfonds Sport & Cultuur. Daarvoor kunnen ze een aanvraag doen via een intermediair. In de gemeente Heerenveen zijn dat de buurtsportcoaches, diverse medewerkers van de gemeenten en de welzijnswerker van Caleidoscoop.

Het Volwassenenfonds Sport & Cultuur betaalt het lidmaatschap van het lid voor 1 jaar of tot het einde van het seizoen. De daarop volgende jaren wordt de financiële situatie van de inwoner opnieuw bekeken (dit doet de intermediair) en kan er een nieuwe aanvraag gedaan worden.

Volwassenenfonds Sport & Cultuur voor mensen die willen discgolfen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.