Op 1 en 2 juli stond de Weekend League in Heerenveen op het programma. Het werd een strijd tegen de elementen met regen, felle zonneschijn en ontzettend veel wind. Maar met zo’n 75 spelers in totaal wel een prachtig discgolfweekend in Friesland. 

Zaterdag

De zaterdag was uitdagend: regen, regen en nog meer regen. Maar ook vierentwintig gemotiveerde en opgewekte spelers, precies mooi verdeeld over de MPO en de WL zaterdag (waar het natuurlijk echt om ging). 

Dankzij een onverwachte kudde schapen was de oorspronkelijke hole 18 helaas niet speelbaar. Hierdoor moest op het laatste moment een nieuwe hole geïmproviseerd worden. Jens bedankt voor de oplettendheid, Ruben en Jasper bedankt het op korte termijn beschikbaar stellen en vervoeren van een andere basket. De nieuwe hole 18 werd een par drie met een uitdagend eiland rondom de basket. Al met al niet slecht voor een improvisatie! 

WL Zaterdag

Er stond geen maat op Pepijn Bruins die op de pittige course met zo nu en dan zware buien rondging met een totaalscore van +1. Er waren drie spelers die de playoff voor de tweede  plaats ingingen met een score van +11. Deze werd gewonnen door Vincent de Goede met daarachter Justin Zwaart en Maikel Bosman. De worp van de dag was voor Steven van Ree met een Ace op hole 17.

MPO

Een gedeelde eerste plaats voor Ewout van der Schee en Arjen Nawijn (die graag samen de overwinning deelden) met een knappe -3 en als derde Anne Gerben Wind met -1.

Zondag

Na de zaterdag was het op zondag opnieuw het weer dat een belangrijke factor was. Deze keer was het niet de hitte of de regen maar de wind die voor een extra uitdaging heeft gezorgd. Het waaide hard, van alle kanten en op elk deel van de baan weer anders. Een tegenstander van formaat! 

In totaal namen zo’n 50 spelers het op tegen de elementen en een mooie course met wederom de andere hole 18. 

WL Zondag

Voor de MA3 bestond het podium na de eerste ronde uit Tom Kemper op -1, Dennis Dijk op -2 en Anne Tuinstra had mede dankzij een mooie Eagle op hole 14 een kleine voorsprong gepakt met -4. 

Tijdens de tweede ronde ging hij ook weer furieus van start waardoor hij zijn voorsprong na 6 holes uitgebreid had tot 5 worpen.Maar dankzij 5 birdies in de laatste 9 holes ging Dennis Dijk er uiteindelijk overtuigend met de winst vandoor.

FPO

Helaas was er voor de FPO divisie maar één deelnemer, hierdoor was direct bekend dat Hilde Goorhorst de overwinning ging pakken. Dit heeft haar er niet van weerhouden om twee mooie rondes neer te zetten waardoor ze uiteindelijk op een totaalscore van +5 is uitgekomen.

FA3

In de FA3 divisie was Nikki Bosman het meest constant, met twee +5 rondes bleef ze Astrid Karp voor die op +47 bleef steken.

MPO

Vooral dankzij een prachtige tweede ronde van -9  was Robbert Heek met -12 in de MPO de sterkste. Gevolgd door Ricardo Patrão met -10 en Jaan Kuusaru met -8

Ace!

Tot slot moeten we Georg Sikka niet vergeten, dankzij een ace op hole 12 ging hij er met de pot vandoor. 

Heerenveen is klaar voor dit jaar

Na de National Tour in juni en nu de Weekend League in juli is de course in Heerenveen klaar qua NFB-events voor dit jaar. Citypark Flyers bedankt alle vrijwilligers, natuurlijk de TD’s en alle spelers. Tot snel weer!

Strijd tegen de elementen op Weekend League Heerenveen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.